L'Esbart Dansaire Fontcoberta dur a terme l'intercanvi cultural a Lituània

L'Esbart Dansaire Fontcoberta de Banyoles va visitar, per tercera vegada, el poble de Nyda, a Lituània. L'intercanvi cultural, que va tenir lloc del 23 al 26 de juny, també va servir perquè l'Esbart Dansaire portés a terres lituanes alguns productes gastronòmics típics de Catalunya.

Enguany, la XIX edició del Festival Folklòric del municipi de Neringa estava dedicat als casaments. Per aquest motiu l'Esbart va decidir interpretar el ball de Gitanes de Rubí, perquè era una dansa apropiada per la temàtica del festival i per ser una de les danses tradicionals més vistoses del nostre folklore.

No obstant això, el primer dia de festival l'Esbart Fontcoberta va interpretar un repertori de jotes i el galop de panderetes. D'altra banda, també es va dur a terme un taller per ensenyar una dansa catalana i la triada va ser l'Hereu Riera. Tot el públic assistent va gaudir provant d'aprendre aquesta dansa i bevent el posterior got de vi.

El dissabte 24 de juny va ser quan l'Esbart Dansaire va representar el ball de Gitanes de Rubí. Abans d'actuar el grup de dansa tradicional de Banyoles va oferir alguns productes gastronòmics típics de Catalunya, com l'embotit, el pa amb tomata i el vi negre de Can Salvi.

Malgrat que la pluja va fer acte de presència, posant en perill la representació de la dansa, finalment es van poder ballar les Gitanes sense cap incident. L'espectacularitat del dansa i la vistositat del vestuari, obra de Leo Quintana, va sorprendre gratament el públic lituà.  

En resum, després que l'any passat no es pogués fer l'intercanvi cultural, l'Esbart Dansaire Fontcoberta va tornar a Nyda per mostrar les danses tradicionals del nostre territori.


L'Esbart Dansaire oferint el ball de Gitanes de Rubí


L'Esbart amb el tast de productes típics catalans i el taller de l'Hereu Riera


Comentaris

Entrades populars