Nous reptes, noves il·lusions

L’Esbart deixa enrere un any que es podria catalogar com de transició. El 2014 ha servit per consolidar els nous balladors al cos de dansa i per introduir-los en el món de la dansa tradicional.
El 2015, en canvi, es presenta com un any de reptes. D’una banda, de la mà de la Laida Tanco i en Quim Serra, la ballarina i el codirector de Factoria Mascaró, l’Esbart ha començat a preparar un espectacle de nova creació. Aquest espectacle es basarà en 15 peces del músic de la Catalunya Nord, Pascal Comelade.
Pascal Comelade és conegut, entre d'altres aspectes, per versionar tot tipus de cançons amb instruments de joguina. Entre les versions fetes pel músic es troben un gran número de músiques tradicionals catalanes, com per exemple l'Entrellissada, la Dansa de Castellterçol o el Galop de Cortesia.
L’escenografia jugarà un paper molt important durant l'espectacle, ja que ajudarà a crear un fil argumental entre les diferents danses. Malgrat que encara no hi ha una data concreta per l'estrena d'aquest nou espectacle, està previst que es faci durant el 2015.
D’altra banda, en els darrers mesos han sorgit tota una sèrie de moviments per recuperar la memòria del que va significar el Balneari de la Puda per la ciutat de Banyoles. Per aquest motiu, l'Esbart ha decidit recuperar l’espectacle Balneari, dotze anys després d’haver-lo estrenat. Balneari recrea el que era un dia a l’entorn de la Puda, a on s'hi congregava la gent de Banyoles, la mainada, les minyones del balneari i els turistes de Barcelona. A més a més, a través del vestuari o la forma de ser dels personatges es poden observar les diferències entre la gent de poble i la de ciutat.


Com al 2003 el coreògraf Leo Quintana tornarà a portar les regnes dels assajos per tal de dur la coreografia a sobre l’escenari. La coreografia i el vestuari seran els originals, però hi haurà aspectes que sorprendran al públic.
La reestrena de Balneari està prevista per al dia 17 de Maig del 2015 al Balneari de la Puda.
D'altra banda, les noves il·lusions i els nous projectes també es couen a l'escola de l'Esbart. No podem oblidar-nos dels petits dansaires que setmana rere setmana repeteixen passos i punts per preparar noves danses. Ells són el futur de l'Esbart, però també són el present. A l'espectacle Balneari els joves balladors també aportaran el seu gra de sorra.

Així doncs, es pot dir que l'Esbart Fontcoberta inicia el 2015 amb molta empenta i il·lusió davant dels reptes que se li presenten.

Entrades populars