Pròxima parada: 35è aniversari

Aquest cap de setmana l'Esbart Fontcoberta de Banyoles celebra el 35è aniversari de la fundació de l'entitat. A continuació us explicarem en què hem estat treballant durant mesos i que podreu veure al Teatre Municipal de Banyoles.

En el 35è aniversari, seguint la línia que ens vàrem proposar ara fa 20 anys, oferirem un espectacle amb coreografies de creació pròpia i, tanmateix, danses d'arrel tradicional. En aquest sentit, en la primera part podreu veure un recull de danses que durant tots aquests anys hem portat als escenaris d'arreu de Catalunya i a molts altres països de tot el món. Començarem l'espectacle amb un fragment de Dones d'Aigua, la primera gran representació que vàrem dur a terme. Per tancar aquesta primera part, finalitzarem amb dues danses de l'última creació que hem fet conjunta amb grup banyolí Germà Negre i la Cobla SelvatanaEls Àngels Fan Ballades. Entremig, de les danses tradicionals que oferirem, ens fa molta il·lusió dir-vos que hem recuperat el ball de "La Filosa de Banyoles". Mantenint l'esperit d'una de les danses més representatives de la ciutat, l'hem adaptat als nous temps sota la direcció artística i coreogràfica, com en tota la primera part, de Leo Quintana.

Minyones de Balneari, també es podrà veure en la 1a part.
En la segona part podreu gaudir de Calaixos, una coreografia de Quim Serra i Laida Tanco que encara no hem representat Banyoles des de l'estrena el mes d'octubre. Es tracta d'un espectacle de dansa que parla de les persones, des d'un punt de vista col·lectiu i individual.
A nivell col·lectiu parla de folklore, de la cultura popular i les tradicions, de gèneres i maneres de ballar, de relacionar-se, de viure, etc.. A nivell individual parla de les emocions i sensacions que mouen a les persones, d'aquelles qualitats, d'aquells estats d'ànim en què transitem en diferents escenes. Cada calaix de la coreografia ens portarà a una manera diferent de relació amb un mateix i amb el món que ens envolta.

En tota aquesta segona part ens belluguem amb la música de Pascal Comelade perquè té aquesta barreja d'identitat, tradició, folklore, minimalisme, tendresa, tempo... amb la qual ens identifiquem. A més a més, fem servir poemes visuals que ens ajuden a entrar a un món intuïtiu a on gaudim per ballar recorrent alguns racons i calaixos de l'essència humana. 

Imatge de l'espectacle Calaixos que oferirem en la 2a part.

Esperem que amb tot això que us hem explicat referent al 35è aniversari us hàgim animat a venir aquest cap de setmana, 16 i 17 d'abril, al Teatre Municipal de Banyoles. No volem acabar aquesta entrada sense agrair l'esforç i la dedicació de voluntaris i gent desinteressada, ja que sense tots ells hagués estat impossible arribar fins aquí. Per últim, des del cos de dansa us volem dir que hi hem posat molta dedicació perquè tot surti bé i que esperem transmetre aquesta passió per la dansa tradicional des de dalt de l'escenari. Us hi esperem a tots!


Entrades populars